Inskolning

På Pilgläntans förskola har vi två olika sorters inskolning. Detta beror på att ni som vårdnadshavare känner era barn bäst och det är viktigt att ni känner er trygga och har möjlighet att påverka ert barns inskolning.

Förskollärare ska ansvara för att varje barn tillsammans med sina föräldrar får en god introduktion i förskolan. Arbetslaget ska visa respekt för föräldrarna och känna ansvar för att det utvecklas en tillitsfull relation mellan förskolans personal och barnens familjer (Lpfö 2010).

Alternativ 1

Vårdnadshavare tillsammans med barn är på förskolan i ca tre dagar. Under den här tiden är vårdnadshavare och barn aktiv i alla situationer som uppstår. Här får man en inblick i förskolans miljö, verksamhet och rutiner. Man lär också känna pedagoger och övriga barn. Inga avsked sker under denna tid. Den fjärde dagen lämnas barnet på förskolan efter ett kort och tydligt avsked. 

 

Alternativ 2

Inskolningen pågår under en till två veckor. Det börjar med att vårdnadshavare och barn kommer på besök en kort stund. Tiden de är på förskolan ökar sedan successivt. I den här modellen är vårdnadshavaren lite mer passiv och det är istället pedagogerna som är med barnet när de deltar i de olika aktiviteterna och rutinerna på förskolan. Efter några dagar tar vårdnadshavaren ett kort och tydligt avsked och lämnar barnet en stund. Tiden barnet är utan föräldern på förskolan ökar sedan successivt.

Adress

Trönningebjärsvägen 4

432 92 Varberg

 

Telefon

Kontor/kök: 070-1030722

Pilen/Linden 070-1821710

Gläntan/Dungen 070-1030723

Öppettider

Måndag - Fredag

06.30 - 17.30